Japon Balıkları Uyeols10
Facebook Sayfamız:
www.facebook.com/YokluguBitiriyor Bekleriz...
Japon Balıkları Uyeols10
Facebook Sayfamız:
www.facebook.com/YokluguBitiriyor Bekleriz...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Japon Balıkları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 200
Kayıt tarihi : 10/10/09
Yaş : 29

Japon Balıkları Empty
MesajKonu: Japon Balıkları   Japon Balıkları Icon_minitimePaz Ara. 05, 2010 9:55 am

Japon Balıkları Japon-baligi3

Japon balıkları genellikle karbonhidrata ve çabuk sindirilebilir gıdalara ihtiyaç duyarlar.bundan dolayı diğer balıklardan daha fazla zamanlarını besin arayarak geçirirler. Buda onların sürekli olarak hareket halinde olmalarına neden olur. Midenin bu yapısı nedeniyle japon balıkları yüksek enerji değerine sahip gıdaları ön plana çıkarıyor.
Fazla protein vücutta yağa dönüşerek balıkta yağlanmaya neden olur. Her ne kadar dışardan bakıldığında balık büyüyor gibi görünsede aslında balık gün geçtikçe yağ deposuna dönüşüyor ve ölüme yaklaşıyordur.
Bu yüzden japon balıklarına düşük proteinli ve yüksek karbonhidratlı yemler vermek gerekiyor. . Japon balıkları için üretilmiş yüksek karbonhidratlı yemler dışında, spiriluna içerikli yemler, ve su piresi, gammarus gibi canlı yemlerden oluşan geniş bir menüde beslemek gerekmektedir. Canlıyem ile beslemeyi haftada 2 den fazla yapmak iyi değildir. Ayrıca haftada veya 15 günde bir balıkları 1 günlüğüne aç bırakmak sindirimleri için faydalı olacaktır.
Japon balıkları serin su balıkları olduğundan bir çok kişi akvaryumlarına ısıtıcı takmazlar. Bu nedenle yılın değişik dönemlerinde su sıcaklıkları farklılık gösterir. Su ısısı düştükçe japon balıklarının yem ihtiyacı azalacağından bu dönemlerde az yemleme yapmak gerekmektedir. Yine aynı şekilde su ısısı yükseldiğinda balıkların metabolizmaları hızlanacağı ve yem ihtiyaçları artacağından dolayı yemlemeyi arttırmak gerekecektir. Bu da bir çok akvaryumsever için ayarlanması zor bir dengedir. Bu nedenle akvaryum ısısı bir ısıtıcı yardımıyla 21-24 derece aralarında bir değerde sabitlenmelidir. Böylece sıcaklık farklarından oluşacak beslenme sorunları ortadan kalkacaktır.
Eğer balık yüksek karbonhidratlı besinlerle beslenmezse bir çok vücut fonksiyonu bozulmaya başlar. Öncelikle aşırı yapılanma balığın karaciğerini zorlar. Bu balığı halsizleştirir. Ayrıca beslenme bozuklukları balığın renginde değişikliklere de neden olmaktadır. Balığın rengide solma, parlaklığın gitmesi, balığın üzerinde beyaz veya siyah lekeler oluşması gibi renk bozuklukları genellikle beslenme sorunlarından kaynaklanmaktadır. Tabi bu renk bozulmaları başlı başına beslenme bozukluğuna işaret etmez. Özellikle siyah veya beyaz lekelenmeler güneş ışığı görmeyen akvaryumlardaki balıklarda da görülebilir. Bu noktada balığın davranışlarına bakmakta fayda vardır. Davranışlarında bir halsizlik, rahatsızlık veya yavaşlama gözleniyorsa öncelikle yemleme düzenine ve yem içeriğine bakmak vedikkat etmek gerekir.
Beslenmeden kaynaklanan en büyük sorunların balık vücudunun içinde oluştuğu düşünüldüğünde bunların ne kadar zor farkedileceği ve bazende farkedilemeyeceği ortaya çıkar. Bu nedenledir ki balıklar için yem alırken öncelikli olarak yem içeriğine göz atmak çok önemlidir. Japon balıklarının üzerinde çıkan siyah noktalar balığın ölümüne neden olabilir, bu noktalar yukarıda da ifade edildiği gibi genellikle protein ağırlıklı beslemeden kaynaklanır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Japon Balıkları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Gurami Balıkları - Labirentli Balıklar

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Akvaryum ile İlgili Herşey :: Balıklar-
Buraya geçin: